Mette Rold Psykoterapi

METTE ROLD PSYKOTERAPI - liv i bevægelse og forandring

METTE ROLD

psykoterapeut MPF
i Holbæk

Min baggrund

Jeg blev født i 1971 og ikke overraskende, har jeg som menneske selv været på en lang rejse med mig selv. Jeg har mødt modgang flere gange i mit liv, men der har også været lykke og medgang. Mine to voksne børn er mine største gaver, og de har altid beriget mit liv med deres store nærvær, indsigter og klogskab.

Modgangen i mit voksne liv har, når jeg ser tilbage, udløst flere alvorlige stressanfald, som sendte mig ud på en udviklingsrejse. Rejsen har haft en eksistentiel og transpersonlig karakter, og har tvunget mig til at skabe væsentlige ændringer i mit liv. Både på de ydre fysiske planer og på de indre psykiske. 

Mødet med kunstterapien fik i denne proces en helt særlig betydning. Kunstterapien blev den åbning, der viste mig vejen til hvordan jeg kunne begynde at skabe varig forandring, da den gav mig de første redskaber til at kunne rydde ud i mit liv. Tjekhov har så fint sat ord på denne proces: “Hvis du ønsker at arbejde med din kunst, må du arbejde med dit liv”.

Gennem min egen udviklingsproces har jeg erfaret, at modgang har en smuk gave, der er nøglen til at skabe varig og positiv forandring i sit liv. Det er en forandring, der som gave giver liv og kraft, og som styrker kærligheden til sig selv og til andre mennesker.

Beskæftigelse

Gennem hele mit arbejdsliv har jeg arbejdet med mennesker, lige fra pædagogisk arbejde på behandlingshjem med børn og unge, som folkeskolelærer, herefter i videreuddannelsessektoren og som psykoterapeut.

Jeg har været ansat i Professionshøjskolen Absalon (tidligere CVU og UC-Sjælland) siden 2006. Først som pædagogisk konsulent og siden som adjunkt på lærer- og pædagoguddannelsen. Jeg er nu aktuelt tilknyttet Center for Pædagogik, pædagoguddannelsen i Roskilde som lektor, hvor jeg arbejder med kompetenceudvikling, forskning, udvikling, pædagogik, kunst, leg og kreativitet. Læs mere på UC-viden.


Terapi til ofre for seksuelle overgreb

I januar 2024 er jeg blevet frivillig psykoterapeut i Kvisten. Kvisten er et landsdækkende tilbud, der bla. tilbyder terapi og rådgivning for voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb inden det fyldte 18. år. Frivillige, der varetger psykoterapeutisk behandling og rådgivning, har alle en godkendt psykoterapeutiskk uddannelse eller er uddannet psykologi med specialisering i psykoterapi.
Uddannelse, kurser, publikationer og projekter

Uddannelse og kurser

2024 – Efteruddannelse: Chok-Release traumebehandling modul 1-4, ved Nadia Ferhat Kvisten Akademi

2019-23 – Certificeret ID-psykoterapeut MPF, ID-Academys integrale og identitetsorienterede psykoterapeutuddannelse. Liniefag: Chok-traume og kærlighed-seksualitet

2022-23 – MA-niveau: Applied Research Methods in Psychotherapy modul 1-5, Crossfields Europa ved Dansk Psykoterapeutforening

2016-17 – Kunstterapeutisk overbygningsuddannelse, UC-Lillebælt

2016 – Diplommodul i Teamledelse, UC-sjælland (nu Absalon)

2015-17 – Flere kompetenceudviklingsforløb indenfor filosofisk (protreptisk samtalekunst), visuelt og narrativt orienteret coaching

2015 – Positiv lektorbedømmelse

2012 – MA-modul i Professionel Kommunikation, RUC

2010 – Cand.pæd. i Pædagogisk Filosofi, Århus Universitet

1999 – Læreruddannelse med linjefag i religion og billedkunst, Københavns dag- og aftenseminarium (KDAS)

1992 – Kontoruddannet, Labotek A/S

Forsknings- og udviklingsprojekter (relevante)

2023-2026 – Projektdeltager følgeforskning “Rødder”, for unge og voksne med svag arbejds- og uddannelsestilknytning, ved Museum Lolland-Falster og Headspace

2022-2023 – Projektdeltager “Æstetik og fællesskab”, musik og kunst til fremme af fællesskaber

2022 – Projektdeltager evaluering og følgeforskning “Skabertrang II”, Grib Engagementet. Samarbejde med Roskilde Musiske Skole og Headspace

2021 – Projektdeltager følgeforskning Børnekulturstafetten, Grib Engagementet. Samarbejde med Holbæk Kulturskole

2021-nu – Projektdeltager ved etablering af forskningsnetværk for art-based-research (ABR)

2021-2024 – Ambassadør LfD Leg-for-Dig, kompetenceudvikling for skole- og fritidsområdet, delprojekt under Playful Learning. 

2020-2021 – Projektdeltager følgeforskning Tidlig kulturstart på Sydhavsøerne. Samarbejdspartnere: Museum Lolland-Falster og børnehaven Sofiehuset, Nykøbing Falster.

2018-2019 – Projektleder følgeforskning SKAPOS for unge – om personlig udvikling, samskabelse og kunstnerisk virksomhed. Samarbejdspartnere: Museum Sydøstdanmark og Vordingborg 10. klassescenter

2015-2016 – Projektleder Tillidsbaseret samarbejde lokalt forankret, Center for Pædagogik 

Kontakt mig for at booke en tid

Sted

Fuglsvej 27, 4300 Holbæk

kontakt


Telefon: 22832992

Email : rold.mette@gmail.com